МИГ Гълъбово-Опан-Симеоновград ще финансира своя тридесет и седми проект

На 02.11.2023г., председателят на УС на „МИГ Гълъбово – Опан - Симеоновград“ инж. Пламен Бараков и Галя Бонева - представляващ ЕТ „Рая – Галя Бонева“, подписаха тристранен Договор с Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“.

Повишаване конкурентоспособността на ЕТ „Рая-Галя Бонева“,  чрез закупуване на оборудване за фризьорски салон в гр. Гълъбово е тридесет и седмият проект, който ще бъде финансиран чрез МИГ Гълъбово-Опан-Симеоновград. Стойността на одобрените за финансиране разходи е 19 612,10 лв., от които одобрена субсидия - 13 728,47 лв.

Основна цел на проектното предложение е повишаване на качеството на живот на територията на МИГ Гълъбово – Опан чрез насърчаване на предприемачеството.

Специфична цел на проекта е повишаване конкурентоспособността на ЕТ „Рая – Галя Бонева“, чрез реализация на основните дейности в рамките на 36 месеца:

  1. Доставка на фризьорско и осветително оборудване за студио за красота „Галли“.
  2. Рекламно брандиране на студио за красота „Галли“.

Проектът е в пълно съответствие с Приоритет 2 и Специфична цел 1 „Разнообразяване на икономическите дейности и увеличаване на заетостта“ от Стратегията за ВОМР, и по-конкретно допринася за изпълнение на специфичните цели: 1. разнообразяване към неземеделски дейности; 2. насърчаване на предприемачеството на територията.

В резултат от инвестиционната дейност ще бъде повишена конкурентоспособността на ЕТ „Рая – Галя Бонева“, ще бъде насърчено предприемачеството, ще се постигне разнообразяване на съществуващите възможности за дейност извън земеделието, и ще бъде повишено качеството на живот на територията на МИГ Гълъбово – Опан.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.