ИНФОРМАЦИЯ ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЩИНА ДОСПАТ ВЕЧЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯ ВЪВ ФРОНТ-ОФИС

В рамките на проект „Укрепване на общинския капацитет на Община Доспат“, договор за БФП № BG05SFPR002-2.002-0064-C01 от 01.06.2023 г. в сградата на Общинска администрация Доспат (стая № 108) беше разкрит фронт-офис с осигурен достъп за лица с увреждания. Офисът е напълно оборудван със средства по Проекта.

В разкрития фронт-офис социален работник информира гражданите и потребители на социални услуги, относно съществуващите социални услуги, които имат право да ползват, условията и сроковете за тяхното ползване и заплащане. Социалният работник извършва и консултиране за избор на подходяща/и за посетителите социална услуга/и. Служителят оказва методическа помощ на лицата и при попълване на заявленията за ползване на социални услуги по прилагане на Закона за социалните услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ, с цел предоставяне на по-ефективна, ефикасна и качествена грижа на хората от най-уязвимите групи от населението.

За удобство на гражданите офисът функционира всеки работен ден от 08:00 до 17:00 ч. на първият етаж в сградата на Община Доспат.