БОРИНО БЕШЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА ЗА РАЗВИТИЕ НА БИОЛОГИЧНОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ

Община Борино беше домакин на информационна среща на тема: "Биологично земеделие – възможности за подкрепа на биологичните производители. Изпълнение на поети ангажименти по ПРСР 2014-2020".

Събитието се състоя на 15 ноември в залата на Общинска администрация - Борино, като организатор беше Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) (Мобилен общински офис Девин).

По време на информационната среща участниците се запознаха със същността и основните принципи на биологичното земеделие, приложимата нормативна уредба, правилата за биологично производство и системи за контрол. Присъстващите бяха запознати и с у словията за прилагането на интервенциите от Стратегическия план за развитието на земеделието в селските райони за периода 2023-2027 година: Биологично растениевъдство и Биологично пчеларство. По време на срещата експерти от НССЗ отговаряха на въпроси от присъстващите. 

Във втората част на срещата участниците бяха запознати с основните изисквания при изпълнение на поетите ангажименти по мярка 10 „Агроекология и климат” и мярка 11 „Биологично земеделие” от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.