Започна вторият за годината информационен цикъл на ОИЦ-Видин в единадесетте общини от областта

С открити приемни за възможностите за финансиране от ЕС в Чупрене и Ружинци започна вторият за годината информационен цикъл на ОИЦ-Видин, който обхваща всички единадесет общини на областта.

Посетителите на приемните в Чупрене и Ружинци проявиха интерес към подкрепа за инвестиции в земеделието, осигуряване на работно облекло и предпазни средства в предприятията, внедряване на иновации в малките и средни фирми. Енергийната ефективност на жилищните сгради и необходимостта и гражданите от по-малките общини да могат да кандидатстват за незамъсряващи въздуха отоплителни уреди, също бяха сред въпросите поставени в Чупрене и Ружинци.

Освен актуалните и предстоящи възможности за финансиране от програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление 2021-2027, по време на срещите в общините екипът на ОИЦ-Видин активно популяризира и Интегрираните териториални инвестиции, като възможност за по-мащабни инвестиции в развитието на региона, както и енергийната ефективност за гражданите и бизнеса, с оглед на новите функции на мрежата от 27 областни информационни центъра, свързани с енергийната ефективност.

Откритите приемни на ОИЦ-Видин ще продължат и в останалите общини на област Видин, съгласно предварително оповестения график. Екипът на центъра ще направи подробно обобщение на зададените въпроси и проявения интерес към източниците на подкрепа от ЕС на откритите приемни в единадесетте общини от региона на специална среща с медиите, която ще се проведе на 05.12.2023 г., от 10,30 ч.

Областен информационен център–Видин е част от националната мрежа от 27 информационни центрове за популяризиране на Eвропейските фондове при споделено управление, регламентирана от Закона за управление на средствата от Eвропейските фондове при споделено управление. Центърът функционира в рамките на проект на община Видин, финансиран от Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

За допълнителна информация:

Цветомир Ценков

Експерт „Комуникация, информация и логистика”

Тел: 0879 949 201

E-mail: ts.tsenkov@eufunds.bg

www.eufunds.bg