МЛАДЕЖКИ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ИДЕИ СИ ДАДОХА СРЕЩА НА СЪБИТИЕ НА ОИЦ - СОФИЯ

„Младежко предприемачество в контекста на Европейските фондове“ бе темата на интерактивно събитие, което Областен информационен център - София организира на 28 ноември 2023 г. в Учебно-лабораторния корпус - секция „Земеделие“, на Лесотехническия университет. Студентите от специалностите „Агрономство“ и „Растителна защита“ бяха запознати с програмите, които ще подкрепят младите предприемачи в техните начинания в областта на земеделието, бизнеса и различни социални инициативи през настоящия програмен период 2021 – 2027 г., в който страната ни се възползва от финансиране от европейските фондове. Младежите споделиха много свои идеи, свързани с въвеждането на иновативни технологии в земеделието и казаха, че са нетърпеливи да излязат на пазара на труда, за да ги реализират. 

Интерактивната среща на ОИЦ - София стана основа за много контакти и бъдещи партньорства, а студентите разбраха, че могат да разчитат на експертите на ОИЦ при намирането на подкрепа от еврофондовете за своите идеи.

Събитието бе в рамките на Кариерна борса „Устойчиво управление на биологичните ресурси“, организирана от Центъра за кариерно развитие на Лесотехнически университет.

 

Проект „Осигуряване ефективното функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за периода 2022-2023”, Договор за БФП  №BG05SFOP001-4.007-0024-C01