Читалищата на територията на община Айтос разполагат със съвременни технически средства закупени по Програма за развитие на селските райони 2014 - 2020

Обзаведени и оборудвани са всички 10 читалища на територията на община Айтос. Помощта се предоставя по проект „Обзавеждане и оборудване за читалищата на територията на община Айтос“, по процедура чрез подбор на проектни предложения, мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” по Стратегията за Водено от общностите местно развитие на СНЦ „МИГ-Айтос”.

Основната цел на проекта е насочена към осигуряване на съвременни технически средства за читалищата на територията на община Айтос, които да подпомогнат опазването на традициите и развитието на културно-развлекателните дейности в различните населени места.

Сред новите придобивки за осъвременяване на читалищните бази са: климатици, прожектори, микрофони, пултове, тонколони, мултифункционални устройства, лаптопи и телевизори.

 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас