РЕЗУЛТАТИ ОТ ЦЕНТРАЛИЗИРАНИЯ КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ВЪНШНИ ОЦЕНИТЕЛИ

Министърът на финансите утвърди със своя заповед списък на лицата, одобрени в Централизирания конкурс за избор на външни оценители.

Конкурсът се проведе във връзка с разпоредбите на Постановление № 23 на Министерския съвет от 2023 г. за определяне на детайлни правила за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмите, финансирани от Европейските фондове при споделено управление за програмен период 2021 - 2027 г. Чрез организиране на конкурса се цели да бъдат обезпечени нуждите на управляващите органи от специфична външна експертиза в конкретни области, свързани с мерките за финансиране.

В съответствие с нормативната уредба списъкът с одобрените в резултат от конкурса външни оценители е публикуван във вътрешната среда на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕФСУ (ИСУН 2020). По този начин управляващите органи и междинните звена ще имат възможност да използват включените в списъка лица при формиране състава на оценителните комисии по процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по отделните програми.

Имената на одобрените кандидати и съответните области на компетентност, за които са доказали наличието на най-малко три години опит, можете да намерите тук.