Посетителски център „Поморийско езеро“ напълно оборудван за наблюдение на птици

Географското разположение на Поморийското солено езеро е именно причината там да се срещат 297 различни вида птици. Част от тях могат да се наблюдават в обновения посетителски център. Обектът е изцяло оборудван с модерна техническа база по проект „Подобряване и използване на екологичните дадености на МИРГ „Поморие“ чрез развитие на Посетителски център „Поморийско езеро“.

Част от новото оборудване на центъра са интерактивна маса с тъч дисплей и мониторингова система, отчитаща периодично едни от най – важните показатели на водата в езерото, а именно температура, киселинност, електропроводимост и соленост. Проследяването на тези показатели е от особено значение за съхранението на защитената местност, както и за консервацията на редките и застрашени видове птици и растения.

По нов интерактивен начин с помощта на озвучителна система, посетителите и туристите ще могат да се запознаят и да се насладят на звуците на различни видове птици. Центърът е оборудван с екран и проектор, което способства провеждането на интересни орнитоложки беседи и видеолекции. 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.