НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ СЕ ДИСКУТИРАХА МЛАДЕЖКОТО УЧАСТИЕ В МОНИТОРИНГА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПОЛИТИКИ ЗА МЛАДЕЖТА В ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК

На 7 декември 2023 г., в Младежки дом, Пазарджик, се проведе заключителна конференция по проект „Повишено младежко участие в мониторинга на националните политики за младежта, изпълнявани от местната власт в област Пазарджик“. Изпълнител е Сдружение „Младежка инициатива за развитие“ в партньорство със Сдружение „Център за обучение и услуги”. Проектните дейности стартираха през месец август 2022 г.

Основната цел на проекта е да се повиши ролята на гражданския сектор за открито и отговорно управление на младежките политики в 12-те общини от област Пазарджик.

Акценти по време на събитието бяха:

  • Представяне на Доклад от пилотно изследване по отношение на реализацията на общинските политики за младежта на територията на област Пазарджик от Снежана Костадинова, социолог, Аналитично консултативна група - Ей-Си-Джи ООД;
  • Представяне на Наръчник за местна младежка политика от Христо Радославов, експерт на Национален младежки форум;
  • Представяне на препоръките с предложения за преформулиране на младежките политики на общинско ниво и подобряване на гражданското участие в тях към 12-те общини на територията на област Пазарджик от Емилия Паунова, ръководител на проекта.

Събитието посрещна широк кръг от гости: експерти от Националния младежки форум, експерти от областта, отговарящи за ресорите „Младежки политики“ и „Образование“, представители на местната власт, експерти от Областна администрация - Пазарджик, директори на училища, МКБППМН, РДСП - Пазарджик, БЧК, Младежки дом, Областен информационен център - Пазарджик, неправителствени организации и други.

Проект „Повишено младежко участие в мониторинга на националните политики за младежта, изпълнявани от местната власт в Област Пазарджик“ се финансира от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.