ОИЦ – Стара Загора изпраща поредна успешна година в своята дейност

Екипът на Областен информационен център – Стара Загора проведе заключително събитие, по повод своята дейност през последните две години с представители на местни, регионални и национални медии от областта. Събитието се състоя  в офиса на центъра на ул. „М. М. Кусев“ №9, град Стара Загора.

Радка Тилева, управител на ОИЦ – Стара Загора приветства присъстващите с добре дошли и им благодари за това, че за пореден път представителите на местните медии доказват подкрепата си към това което прави през годините екипът на центъра.

Г-жа Тилева представи в обобщен вид под формата на презентация дейността на центъра за последните 2 години. В тази връзка какви са основните дейности на центъра през всичките тези години, включително и новите функции, които екипът има в задълженията си от 2023г. 

За периода 2022-2023г., експертите на ОИЦ - Стара Загора са провели общо 22 информационни събития на територията на областта, 7 изнесени приемни, няколко срещи с деца и младежи, 2 национални кампании, които са ежегодни за мрежата от 27-те ОИЦ в страната, като в тази през 2023г. участие са взели близо 120 младежи, от проведените общо 3 събития. Ръст има в броя публикации, в които е отразена дейността на центъра, като в рамките на двете години, броят им достига близо 1400. В хода на срещата не бе пропуснат и моментът с важните за центъра партньорства, в това число национален пресклуб на БТА – Стара Загора, Регионална библиотека – „Захарий Княжески“, читалища, училища, НПО и други организации на територията на цялата област Стара Загора.

На финала, управителят г-жа Тилева подчерта ролята на екипа на центъра като част от експертния състав на Регионален съвет за развитие (РСР) за Югоизточен регион на планиране. Разграничи ролята и функциите на звеното за медиация и това за публични консултации, чиято работа предстои да започне съвсем скоро, след приключване на  оценката на подадените Концепции за интегрирани териториални инвестиции.

Накрая присъстващите на събитието си пожелаха светли празнични дни, до нови срещи и още по-успешна 2024г.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.