ОИЦ-ЯМБОЛ ПРЕДСТАВИ ПРЕД МЕДИИТЕ ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРОЦЕДУРИ ПРЕЗ 2024 Г.

На работна среща днес 14.12.2023 г. Областен информационен център - Ямбол запозна представителите на местни, регионални и национални медии от областта с предстоящите процедури през 2024 г. Събитието се състоя в офиса на ОИЦ-Ямбол на ул. Търговска № 34, гр. Ямбол.

Управителят на ОИЦ – Ямбол, г-жа Деница Цонева,  благодари на присъстващите за подкрепата към това, което прави през годините екипът на областния информационен център.

По време на срещата бяха представени:

Програма КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ И ИНОВАЦИИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА, която се фокусира върху подкрепа за защита на права по индустриална собственост в предприятията, насърчаване въвеждането на технологии от Индустрия 4.0, повишаване дигиталните умения на персонала.

Програма РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ, чиито приоритети през 2024 г. ще бъдат мотивиране завръщането на висококвалифицираните български работници обратно в страната, предоставяне на обучения за придобиване или повишаване на професионалната квалификация и уменията на служителите, осигуряване на равнопоставеност на хората в неравностойно положение.

Програма ОБРАЗОВАНИЕ ще финансира дейности за намаляване дела на отпадналите и преждевременно напусналите образование деца, работа с родители за разясняване ползите от образование, популяризиране на необходимостта от повишаване и насърчаване на грамотността.

Програма РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ ще подкрепи интегрирано градско развитие и интегрирано териториално развитие. Ще се насърчават мерки за икономическа активност, устойчива градска мобилност, енергийна ефективност, зелена градска инфраструктура.

Програма НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, ИНОВАЦИИ И ДИГИТАЛИЗАЦИЯ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНА ТРАНСФОРМАЦИЯ ще финансира научноизследователска и развойна дейност, изграждане и модернизация на научноизследователска инфраструктура.

Програма ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ ще подпомогне повишаване на капацитета на ОГО за участие в подготовката, изпълнението, мониторинга и оценката на програмите от Споразумението за партньорство.

ОИЦ-Ямбол ще бъде в услуга на всички желаещи да получат по-детайлна информация на място, по телефон, електронна поща или на фейсбук страницата на центъра.

 

ОИЦ – Ямбол е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.