ОИЦ – Добрич близо до потенциалните кандидати по европейските фондове

На заключително събитие, експертите от Областен информационен център – Добрич и екипът за управление отчетоха изпълнените дейности по проект BG05SFOP001-4.007-0004-C01 “Областен информационен център -Добрич 2022-2023 г.“

За две години експертите са провели в Област Добрич 34 информационни срещи с над 900 представителя на общински администрации, бизнеса, неправителствените организации, образователни институции, земеделски производители, медии, граждани и др. Събитията са отразени в близо 1 600 публикации в печатни и електронни медии, както и на портала еufunds.bg. Чрез изготвените презентации и разпространени 51 печатни и електронни брошури са представени и популяризирани всички актуални процедури и мерки по програмите финансирани с европейски средства. Активно се разпространяват и добри практики от проекти финансирани от еврофондовете.

Близо 1900 души са потърсили експертна информация за възможностите за финансиране на своите бизнес идеи с европейски средства по време на събития, на място в офиса, по телефона, електронна поща, и във Фейсбук страницата, на която има над 4 500 публикации и 3 212 последователи. Нараства интересът към информационен канал на центъра във Viber https://bit.ly/3wntAFR, където се публикуват всички актуални новини и информация, свързани с европейско финансиране и финансовите инструменти. Експертите от центъра са оказали методическа помощ на кандидати при работата им с Информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020. Организирани бяха десетки срещи с потенциални кандидати с Концепции за интегрирано териториални инвестиции.

Eкипът на центъра е провел две събития, които са били част от общата кампания на националната Мрежата от 27 информационни центъра. През 2022 г., екипът запозна над 80 представители на образователни организации, бизнеса, общините, социалните институции, неправителствени организации, медии и др. с програмите, съфинансирани от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021-2027 г. Общата кампания на Мрежата от ОИЦ през 2023 г. беше посветена Европейската година на уменията 2023 г. и популяризиране на възможностите за образование, обучение и придобиването на умения чрез европейски средства. В рамките на кампанията се проведе онлайн видео конкурс и фест по наслов „Умея и ще успея“, които обединиха над 100 ученици и преподаватели от девет професионални училища от Област Добрич.

Екипът на центъра е извършил проверка на 20  процедури на местните инициативни групи от областта в електронната среда на ИСУН 2020.

Геновева Друмева, управител на Областен информационен център – Добрич благодари на медиите за ползотворното сътрудничество през годините. Екипът на центъра изрази своето задоволство от свършената работа, от повишения интерес към услугите на центъра от потенциални бенефициенти през двете години от изпълнението на проекта “Областен информационен център -Добрич 2022-2023 г.“, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Социален Фонд.

                                                      

ОИЦ – Добрич,  е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: Областен информационен център - Добрич

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg