ОИЦ-СИЛИСТРА ПРЕДСТАВИ СВОЯТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СИЛИСТРА

Екипът на Областен информационен център - Силистра (ОИЦ) участва в заседанието на постоянна комисия "Регионално и международно сътрудничество, програми и проекти" към Общински съвет Силистра. По повод приключването на пореден проект и предстоящо кандидатстване за ново финансиране, Ана Караджова – управител на ОИЦ, представи екипа и дейността на Центъра пред новия състав на комисията.

Вече 12 години Центърът развива своята информационна дейност, свързана със запознаване на широката общественост с възможностите, които предоставят европейските фондове. В изпълнение на своите дейности, експертите от ОИЦ-Силистра предоставят безплатно информационни, комуникационни, експертни и логистични услуги в област Силистра като работят в активно партньорство с местната общност, различни институции и организации, бизнес, управляващите органи и медии. Приключващият проект за функциониране на Областния информационен център в Силистра обхваща периода 2022-2023, като през 2024 г. предстои ново кандидатстване от страна на Община Силистра за функционирането на Центъра, като ще бъде осигурена непрекъсваемост на дейностите до сключване на новия договор. Както и досега, финансирането представлява 100% безвъзмездна финансова помощ, а новата програма, която предоставя средствата е Програма „Техническа помощ“ 2021-2027.

След приключване на представянето, екипът на ОИЦ-Силистра отговори на въпроси от членовете на комисията, свързани с изпълнението на различни дейности по настоящия проект. Проведена беше и работна среща с г-н Димитър Трендафилов – председател на Общински съвет Силистра. 

Областен информационен център – Силистра е част от националната мрежа от информационни центрове за популяризиране на Eвропейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), регламентирана от Закона за управление на средствата от ЕСИФ. Центърът функционира в рамките на проект на Община Силистра, финансиран по Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Еврпейския социален фонд.