Община Поморие ще модернизира образователна инфраструктура по Програма за развитие на селските райони 2014-2020

Държавен фонд „Земеделие“ одобри за безвъзмездна финансова помощ проект на Община Поморие, свързан с въвеждане на мерки за повишаване на енергийна ефективност на Основно училище „Георги Стойков Раковски” в с. Гълъбец и двете сгради на Детска градина „Детски свят” в с. Порой.

Проектното предложение е по процедура Енергийна ефективност „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

С реализацията на одобрения проект в поморийските села Порой и Гълъбец ще се модернизира образователната инфраструктура, осигуряваща равен достъп до качествено обучение и образование. Сред заложените дейности в проектното предложение са изграждане на фотоволтаична инсталация за производство на електрическа енергия на покривните конструкции, и осигуряване на нови хибридни инверторни системи и акумулаторни батерии. Ще се насърчи ефективното използване на ресурсите и подпомагане на прехода към нисковъглеродна и устойчива на изменението на климата икономика.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.