Успешно приключи изпълнението на проект "Силата на водата" в подкрепа на туристическия потенциал на община Бургас

Ключова роля в подобряването на туристическата инфраструктура и запазването на културно-историческото наследство на град Бургас има успешното изпълнение на проект "Силата на водата. Подкрепа за повишаване потенциала на община Бургас като конкурентоспособна туристическа дестинация".

С реализацията на проекта се засилва туристическата привлекателност и икономическото развитие на региона. Сред заложените и изпълнени дейности са изграждане на експозиционен и демонстрационен център "Минералните води на Акве Калиде", инфраструктурни решения в Културно-туристически комплекс "Ченгене-скеле", закупуване на модерен туристически кораб и система за споделяне на електрически велосипеди. Осъществена е фасадна консервация и реставрация на храм "Св. Св. Кирил и Методий" както и разширяване на съществуващ пристан и изграждане на нов за малки плавателни съдове в акваторията на остров Света Анастасия.

Насърчава се разнообразието от туристически преживявания, заздравява се връзката на града с културното наследство, и се осигурява алтернатива от устойчиви дестинации.

Дейностите са финансирани по Оперативна програма развитие на регионите 2014-2020, Фонд за устойчиви градове и Община Бургас.

 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.