ОТКРИВАНЕ НА ДЕТСКИ РАЗВЛЕКАТЕЛЕН ЦЕНТЪР "ТУТРАКАНЧЕ" ПО ПРОЕКТ

Детски парти-развлекателен център „Тутраканче” е реализиран по проект на фирма „Веселяците”, финансиран по Програма за развитие на селските райони, BG-06RDNP001-19.140 - СНЦ „МИГ „Тутракан - Сливо поле”, Мярка 6.4 „Подкрепа на инвестиции в усвояването и развитието на неселскостопанските дейности”.

Финансовата помощ от 81 186,68 лв. е за обзавеждане и оборудване на зала за деца от 1 до 12 г.

В новия център, който се помещава на първия етаж на бившата детска ясла - ул. „Ангел Кънчев” №4, децата ще могат да празнуват своите рождени дни и други празници с помощта на „Веселяците” - аниматори от гр. Русе, които са познати и със своите участия в Празника на кайсията и много други културни събития в Тутракан.

Подаръкът за всички деца от детските градини и всички ученици от 1-ви до 4-ти клас от училищата на територията на община Тутракан е талон за едночасово посещение в Детски парти-развлекателен център „Тутраканче”, което те могат да осъществят след предварително записване.

Областен информационен център – Силистра е част от националната мрежа от информационни центрове за популяризиране на Eвропейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), регламентирана от Закона за управление на средствата от ЕСИФ. Центърът функционира в рамките на проект на Община Силистра, финансиран по Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.