Община Шабла изгради рибарско селище в с. Крапец с евросредства

През ноември 2023 г. приключи изпълнението на проект „Рибарско селище – с. Крапец – Етап I“, финансиран от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г., чрез Стратегията за ВОМР на Местна инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“.

Общата стойност на проекта е в размер на 539 132,91 лв., от които 448 034,16 лв. безвъзмездна финансова помощ и съфинансиране от страна на Община Шабла с 91 098,76 лв.

Целта на проекта е да се насърчи социалното благополучие, намаляването на бедността и икономическото развитие в територията на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик, чрез инвестиции в подобряване средата на живот. По проекта е реализиран I етап от изграждането на Рибарско селище в с. Крапец, включващ изграждането на работилница за ремонт на рибарски лодки, паркинг за леки автомобили, рампа с усилена настилка, която се използва за достъп до новите установки за стациониране на лодки.

Вторият етап от изграждането на рибарското селище предвижда построяване на еднотипни едноетажни постройки за съхранение на риболовни принадлежности и инвентар, както и втори паркинг за леки автомобили. За осъществяването му Община Шабла ще търси възможности за осигуряване на допълнително финансиране.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: Областен информационен център - Добрич

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg