ОИЦ-ЯМБОЛ ПРЕДСТАВИ ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРОЦЕДУРИ ПО ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ“ НА СЪВМЕСТНО СЪБИТИЕ С РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА ИКОНОМИКА – БУРГАС

Областен информационен център – Ямбол и Регионален център за социална икономика – Бургас представиха съвместна информационна среща с представители на всички заинтересовани страни на 17 януари 2024 г., сряда, от 14:30 часа в офиса на ОИЦ-Ямбол на ул.“Търговска“ № 34 в гр. Ямбол. Темата на събитието беше посветена на предстоящите възможности по Програма „Развитие на човешките расурси“ и политиката по социално предприемачество.

На база Индикативната годишна работна програма за 2024 година, присъстващите се запознаха с предстоящите процедури по Програма „Развитие на човешките ресурси“, насочени към общини, общински предприятия, НПО, субекти на социалната и солидарна икономика-кооперации, юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност и социалните предприятия, специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания и работодатели. Гостите зададоха множество въпроси във връзка с индикативните срокове за отваряне на процедурите, начините на кандидатстване, кой може да се възползва от финансиране и др. 

Голям интерес предизвика предоставената информация относно политиката по социално предприемачество, която бе разяснена в детайли от Регионален център за социална икономика – Бургас. Присъстващите се запознаха с това какво означава социално предприятие и на какви условия трябва да отговаря, начините за регистрация и вписване в регистъра на социалните предприятия. Екипът на Регионален център за социална икономика – Бургас изрази готовност да съдейства с допълнителна информация и насоки на всички заинтесовани, в процеса на регистрация на социално предприятие. 

В последвалата дискусия по засегнатите в срещата въпроси, много от присъстващите изразиха готовност да потърсят експертна информация за възможностите за финансиране на своите бизнес идеи с европейски средства по време на събития или на място в офиса на ОИЦ-Ямбол.

Екипът на ОИЦ – Ямбол благодари на присъстващите за подкрепата към своята дейност, като отново подчерта, че е в услуга на всички желаещи да получат по-детайлна информация на място, по телефон, електронна поща или на фейсбук страницата на центъра.

 

ОИЦ – Ямбол е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, финансирана от Програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд+.