Община Добричка възстановява част от уличната мрежа и обновява социалната инфраструктура

Участъци от улици в селата Плачидол и Карапелит ще бъдат рехабилитирани, а Домашният социален патронаж в с. Дончево ще получи професионално  кухненско оборудване по проект “Инвестиции в подобряването на малка по мащаби инфраструктура в селата Плачидол, Карапелит и Дончево, община Добричка“. Общата стойност на проекта е 192 537 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Стратегията за ВОМР на Местната инициативна група „Добричка“.

Проектните дейности включват рехабилитация на улиците „Девета“ (участък с дължина 230 м.) в с. Плачидол и улица „Двадесет и четвърта“ (участък с дължина 645 м.) в с. Карапелит, както и възстановяване на тротоарите. Ново професионално кухненско оборудване ще замени амортизираното и енергоемко оборудване на "Домашен социален патронаж" с. Дончево,  с което ще се повиши качеството и ефективността на предоставяните социалните услуги.

Изпълнението на проектните дейности ще допринесат за подобряване на жизнената среда и повишаване на икономическата и социална привлекателност на региона чрез рехабилитация на част от уличната мрежа и обновяване на социалната инфраструктура.

Проектът “Инвестиции в подобряването на малка по мащаби инфраструктура в селата Плачидол, Карапелит и Дончево, община Добричка“ ще приключи през юни 2025 г.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg