ОБЩИНА СМОЛЯН ЩЕ СЕ СДОБИЕ СЪС СЪДОВЕ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ГУМИ ПО ПРОЕКТ

Община Смолян обяви обществена поръчка за доставка на 7 броя съдове за разделно събиране на излезли от употреба гуми. Съдовете трябва да са нови с товароносимост минимум 800 килограма, тип „Пале“ с отваряеми врати.

Финансирането на доставките в обхвата на обществената поръчка се осъществява чрез ДБФП № BGENVIRONMENT-3.002-0004-C01 за изпълнение на проект “BGENVIRONMENT- 3.002-0004 „Въвеждане на общински схеми за разделно събиране и рециклиране на отпадъци на територията на Община Смолян и Община Баните“, по процедура BGENVIRONMENT-3.002, Открита покана № 2 „Кръгова икономика и ресурсна ефективност“, по Резултат 3 „Подобрено управление на ресурсите на общинско ниво (кръгова икономика)“ на Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.”.

Проектът е свързан с въвеждане на общински схеми за разделно събиране и рециклиране на отпадъци на териториите на община Смолян и община Баните. Бенефициент по проекта е община Смолян, в партньорство с община Баните и община Кристиансанд в Кралство Норвегия.

Общата цел на проекта е подобряване на управлението на отпадъците на общинско ниво и използването им като ресурс, чрез реализиране на схеми за разделно събиране и рециклиране на отпадъци, прилагайки принципите на кръговата икономика и използвайки ноу хау от норвежките партньори.

В обхвата на дейностите по проекта ще бъдат подготвени и проведени информационни кампании сред населението на общините, свързани с въвеждането на описаните по-горе общински схеми за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците.

Дейностите по проекта се допълват и от задължителните дейности по сформиране на екип за управление на проекта и изпълнение на мерките за информация, комуникация и разпространение на резултатите от проекта.