МАШИНОСТРОИТЕЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ ОТ ЗЛАТОГРАД ПОЛУЧИ ФИНАНСИРАНЕ ОТ МИГ "КИРКОВО-ЗЛАТОГРАД"

„Електра З“ ЕООД - Златоград изпълни проект „Технологична модернизация за осигуряване на устойчива пазарна конкурентоспособност на „Електра 3 ЕООД“, финансиран по мярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности на територията на МИГ Кирково-Златоград“ от стратегията за ВОМР.

В рамките на изпълнение на проекта беше доставена и пусната в експлоатация специализирана подемна техника - 1 бр. мотокар. Направената инвестиция ще помогне подобряването на производствените процеси в предприятието и оптимизиране на производствените разходи. Очаква се инвестицията да подобри и ефективността на работа. Цялостният ефект от изпълнението на проекта е подобряване конкурентоспособността на предприятието чрез постигане на по-висока производителност и удовлетворяване на търсенето.

Инвестицията е на обща стойност 113 000 лв, от които 84 000 лв са безвъзмездна финансова помощ. Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 чрез МИГ "Кирково-Златоград".

"Електра 3" ЕООД е четвъртото машиностроително предприятие от територията на Златоград и Кирково, финансирано чрез местната Стратегия за ВОМР.