Обществено обсъждане на концепция за интегрирано териториално развитие "Зелена инфраструктура в градска среда град Монтана" в Монтана

Публична консултация за представяне и обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие (КИТИ) "Зелена инфраструктура в градска среда град Монтана" ще се проведе на 16 февруари (петък) от 10.00 до 11.00 ч. в Заседателната зала на Общинския младежки дом в Монтана.

Основната цел на проектното предложение е подобряване качеството на атмосферния въздух в община Монтана, което ще бъде постигнато чрез изграждане на зелена инфраструктура за намаляване на вторичното разпрашаване в града. Предвидени са дейности по засаждане на дървесна, тревна и храстна растителност с най-висока степен на ефективност по отношение улавянето на фини прахови частици и пречистване на въздуха по естествен път. Озеленяването ще бъде извършено както по протежение на основни транспортни артерии, така и в съществуващи паркове, градини, междублокови пространства, дворове на училища и детски градини. Заложени са и инвестиции за премахване на съществуващи "кални петна", изграждане на „зелени спирки” на обществения транспорт и на поливни системи.

Онлайн анкета за КИТИ „Зелена инфраструктура в градска среда град Монтана“: https://s.shopeee.com/VWuH

Всеки, който има препоръки или възражения, може да ги изпрати на електронната поща на ОИЦ – Монтана (Звено за публични консултации към РСР на СЗР) до 19 февруари: oic@montana.bg.

Презентация:

Файлови документи