ОИЦ - ЛОВЕЧ ПРЕДСТАВИ ПРЕД МЕДИИ ПРЕДСТОЯЩИ ПУБЛИЧНИ ОБСЪЖДАНИЯ НА КИТИ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ

На 14.02.2024 г. от 10:00 ч. в офиса на Областен информационен център – Ловеч на ул.„Търговска“ № 29, Барокови къщи, се проведе пресконференция с представители на местни и национални медии, на която екипът на Центъра анонсира предстоящи публични обсъждания на Концепции за Интегрирани териториални инвестиции /ИТИ/ от област Ловеч. Публичните обсъждания ще се проведат в периода 20.02 – 26.02.2024 г. и са насочени към широката общественост, за да могат заинтересованите страни и местните общности да се запознаят с планираните дейности в отделните концепции, да дадат своя глас ,,за” или ,,против”, своите възражения или препоръки по предвидените от кандидатите и техните партньори инвестиции.

Управителят на ОИЦ-Ловеч, Кенан Терзиев, откри срещата и представи на вниманието на медиите графика за предстоящите публични обсъждания на Концепции за ИТИ в общините от област Ловеч. Общо пет са Концепциите за /ИТИ/, целящи с европейско финансиране да се постигне устойчиво социално-икономическо развитие на включените в проектните идеи общини от област Ловеч.

Срещата продължи с презентации на петте Концепциите за /ИТИ/, преминали  успешно етапа на проверка за административно съответствие и допустимост (АСД). Мариана Бандрова, експерт ,,Информационно обслужване и услуги” представи пред медиите: ,,Стратегия ,,Единно здраве” за Северозападен регион” с водещ кандидат Медицинския университет – Плевен и ,,Заедно за интегрирано териториално развитие на териториите по поречието на река ,,Осъм” и нейните притоци”, с водещ кандидат Община Троян. Татяна Костова, експерт ,,Комуникация, информация и логистика” запозна присъстващите с две Концепции на Община Ловеч: ,,Намаляване замърсяването на въздуха в община Ловеч, чрез реализиране на зелена инфраструктура в градска среда” и ,,Нови възможности за община Ловеч чрез интегрирана подход за развитие”, както и с една концепция на Община Троян: ,,Създаване на център за резидентна грижа за лица в надтрудоспособна възраст без уврeждания в община Троян”.

Екипът на ОИЦ-Ловеч остава на разположение на всички заинтересовани страни  и местни общности относно въпроси, свързани с предстоящите публични дискусии и обществени обсъждания на Концепциите за ИТИ, предвиждащи реализация на дейности в населените места от област Ловеч.

 

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕСИФ в България.