ОИЦ - ЯМБОЛ УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА „ЕВРОПА НА БАЛКАНИТЕ: ОБЩО БЪДЕЩЕ“ ПО ПРОЕКТ НА БТА

На 15 февруари 2024 г. (четвъртък) в пресклуба на БТА - Ямбол се проведе местна конференция по проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще" на Българска телеграфна агенция (БТА), който се изпълнява с подкрепата на  Европейската комисия.

Екипът на Областен информационен център (ОИЦ) - Ямбол участва в събитието и представи обобщена информация за реализираните в областта проекти по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП България – Турция в периода 2014-2020, както и отворената покана за проектни предложения по Приоритет 1.

По време на срещата участниците обсъдиха ползите от политиката на сближаване, включително на Балканите, начините за повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от ЕС чрез Кохезионната политика, както и насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението ѝ на местно ниво. Беше поставен акцент върху ключовите за област Ямбол проекти и предизвикателствата при реализирането им.

 

Областен информационен център - Ямбол е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на средствата от ЕС.