Обществено обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции "Комбинирана концепция за ИТИ на територията на общините Лом, Димово и Оряхово" в Лом

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) "Комбинирана концепция за ИТИ на територията на общините Лом, Димово и Оряхово" ще се проведе на 23 февруари (петък) от 15.00 до 16.00 ч. в Административната сграда на Общинския пазар в гр. Лом.

Основната цел на проектното предложение е насърчаване на устойчиво и интегрирано развитие на територията на трите общини и подобряване на основните показатели за инфраструктура, условия на живот, интеграция на населението и инвестиции, водещи към намаляване на въглеродния отпечатък. Предвидени са дейности по основен ремонт, рехабилитация и изграждане на нови участъци от пътища, съхранение и развитие на културно-историческото наследство и популяризиране на устойчиви форми на туризъм. Заложени са и инвестиции за насърчаване на социално-икономическата интеграция на маргинализираните общности като ромите на територията на общината чрез развитие и надграждане на създадения Интегриран комплекс от услуги.

Онлайн анкета за КИТИ „Комбинирана концепция за ИТИ на територията на общините Лом, Димово и Оряхово“: https://s.shopeee.com/y9wz

Всеки, който има препоръки или възражения, може да ги изпрати на електронната поща на ОИЦ – Монтана (Звено за публични консултации към РСР на СЗР) до 26 февруари: oic@montana.bg.

Файлови документи
Прикачен файл Size
Презентация 667.29 KB