Обществено обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции "Зелени решения за устойчиво развитие на СЗР" в Монтана

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) "Зелени решения за устойчиво развитие на СЗР" ще се проведе на 29 февруари (четвъртък) от 10.00 до 11.00 ч. в Заседателната зала на Общинския младежки дом в Монтана.

Основната цел на проектното предложение, по което кандидат е Община Враца, а от област Монтана партньори са Община Монтана и Драматичен театър „Драгомир Асенов“ – Монтана, е прилагането на комплексно решение на идентифицирани проблеми чрез инвестиции в транспортна инфраструктура, устойчива мобилност, насърчаване на икономическата активност, екологична градска среда, здравеопазване, спорт и култура. Дейностите, застъпени в съвместната концепция, включват подпомагане на мобилността и зеления транспорт в община Монтана чрез закупуване на 6 електрически автобуса и изграждане на 6 зарядни станции. Заложени са и инвестиции за цялостна реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на Театъра.

Онлайн анкета за КИТИ „Зелени решения за устойчиво развитие на СЗР“: https://s.shopeee.com/Fysw

Всеки, който има препоръки или възражения, може да ги изпрати на електронната поща на ОИЦ – Монтана (Звено за публични консултации към РСР на СЗР) до 4 март: oic@montana.bg.

Презентация:

Файлови документи