Проведе се обществено обсъждане на Концепция „Заедно за интегрирано териториално развитие на териториите по поречието на р.Осъм и нейните притоци“ в гр. Летница

На 23 февруари 2024 г., от 11:00 часа в залата на Община Летница се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции /ИТИ/ „Заедно за интегрирано териториално развитие на териториите по поречието на р.Осъм и нейните притоци“ с водещ кандидат Община Троян. Присъстващите на събитието бяха запознати от екипа на Областен информационен център – Ловеч  с проектното предложение, което обединява съвместните усилия на осем партньори, сред които и общините Ловеч, Троян и Летница, за подобряване на жизнената среда и осигуряване на по-добро качество на живот чрез създаване на по-красиви, устойчиви и приобщаващи пространства. Проектите са свързани с предотвратяване на риска от наводнения по поречието на р. Осъм и нейните притоци, както и в следните направления: интервенции в пътна инфраструктура и УГМ; облагородяване на средата чрез мерки в зелена градска инфраструктура и сигурност на обществените пространства; създаване на улеснен достъп до туристически атракции и подобряване на състоянието на техническата инфраструктура; разработване и промотиране на иновативни културни събития.

Участниците изслушаха презентацията по темата, попълниха анкетни карти, с което подкрепиха Концепцията за ИТИ „Заедно за интегрирано териториално развитие по поречието на река „Осъм“ и нейните притоци“, без възражения и препоръки за нейната реализация.

 

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в България.