ОБЩЕСТВЕНИ ОБСЪЖДАНИЯ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ № BG16FFPR003-2.001-0037 „КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНА ТЕРИТОРИАЛНА ИНВЕСТИЦИЯ НА АСЕНОВГРАД И ПАРТНЬОРИ“

Обществените обсъждания на концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ): „Концепция за интегрирана териториална инвестиция на Асеновград и партньори“, с водещ партньор - община Асеновград, ще се проведат както следва: 

- 14.03.2024 от 10:00 ч. - гр. Куклен, зала в община Куклен, ул. „Александър Стамболийски“ 49

- 19.03.2024 от 10:00 ч. - гр. Асеновград, зала в община Асеновград,
пл. „Акад. Н. Хайтов“ 9

- 22.03.2024 от 10:00 ч. - община Садово, зала в община Садово, ул. „Иван Вазов“ 2

Резюме на Концепцията:

Настоящата концепция за ИТИ има за цел да се оползотвори оптимално местния потенциал и да се повиши качеството на живота и икономиското развитие чрез насърчаване на партньорството и сътрудничеството между общините Асеновград, Лъки, Садово и Куклен, и заинтересованите страни. В нея са интегрирани взаимосвързани, допълващи и надграждащи се помежду си инфраструктурни интервенции, като същевременно се развиват и социалните услуги.

Концепцията включва участието на 9 партньори от различни видове заинтересовани страни: една градска и три селски община на територията на Област Пловдив, публичен сектор, НПО и частен сектор.

Концепцията съдържа проектни идеи, които се финансират от повече от една програма, съфинансирана от европейските фондове:

- Програма "Развитие на регионите" 2021 - 2027 - 27 проектни идеи

- Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021 - 2027 – 1 проектна идея

Концепцията прилага интегриран териториален подход, с което се цели развитие на модел на партньорство и насърчаване на сътрудничеството между различни действащи лица на местно ниво – както между местните власти и другите заинтересовани страни, така и между отделните административни звена и публични институции.

Концепцията за Интегрирано териториално развитие (ИТИ) представлява обширен и цялостен план за инвестиции и развитие в територия около Асеновград.

Тази концепция се основава на интегрирания подход, който включва съчетаването на различни мерки и инвестиции с цел подобряване на живота и икономическите перспективи на населението и бизнес обществото в тази област. изграждане, ремонт и рехабилитация на пътища, укрепителни дейности и по околна среда, туристически обекти, социални, образователни единици като се цели свързаност, опазване на околна среда, защита на населението и повишаване благосъстоянието на населението.

Множество дейности са от национално значение и са единствени и уникални по рода си.

Моля да попълните онлайн анкетата за КИТИ „Концепция за интегрирана териториална инвестиция на Асеновград и партньори“ на следния линк:   https://forms.gle/pifbJi4eqEJhP2ci8

Всеки, който има препоръки или възражения, може да ги изпрати на електронната поща на ОИЦ - Пловдив (Звено за публични консултации към РСР на ЮЦР) до 22 март 2024 г.: oic@plovdiv.bg или да позвъни на телефон: 032/262 000

Файлови документи