Публично обсъждане на комбинирана концепция „Икономика и мобилност в интерес на хората“ в град Добрич

На 7 март /четвъртък/ от 17:00 ч., в заседателната зала, ет. 2 в сградата на Община град Добрич ще се проведе публично обсъждане на концепция BG16FFPR003-2.001-0126Икономика и мобилност в интерес на хората“ с широката общественост на град Добрич. Събитието ще се излъчва и онлайн на страницата на ОИЦ – Добрич във Фейсбук.

Комбинираната концепция за интегрирани териториални инвестиции е разработена в партньорство между Община град Добрич, Община Добричка, Община Търговище, ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост – Добрич (ПГТОЛП), ПГ по аграрно стопанство – Добрич (ПГАС) и „Градски транспорт“ ЕООД гр. Добрич. В нея са планирани мерки от различни сектори - икономика, образование и транспорт. Индикативния бюджет на цялата концепция е 117,8 млн. лв., от които 108,4 млн. лв. са  планирани за област Добрич.

На територията на Община град Добрич се предвиждат дейности насочени към подобряване на условията, сигурността и повишаване инвестиционна привлекателност на бизнес-зоните в град Добрич, както и мерки за устойчивата градска мобилност в гр. Добрич. В проектите на ПГТОЛП и ПГАС са включени мерки за повишаване на експлоатационните и енергийни характеристики на сградите, закупуване на училищни автобуси/електробуси и провеждане на дуално обучение.

Община Добричка е предвидила въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на общинска администрация, с което ще се постигне икономически (икономия на разход) и екологичен ефект (енергия от възобновяеми източници).

Община Търговище участва в концепцията с четири проекта, включващи благоустрояване на два градски терена с детски площадки и места за паркиране  и рехабилитация на улици.

Линк към презентация на концепцията: https://bit.ly/3IhPwI4

Публичните консултации се осъществяват и чрез онлайн анкети на следния линк: https://forms.gle/134dUrAJw4oC1vdc6

Всеки заинтересован, може да изпраща препоръки, възражения, предложения или коментари за реализацията на концепцията до приключване на обществените обсъждания по места - 20 март 2024 г. на електронната поща на Областен информационен център – Добрич: oic_dobrich@abv.bg

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg