ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ „ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ НА ИДЕНТИФИЦИРАНИЯ МЕСТЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПОТЕНЦИАЛ И ПОВИШАВАНЕТО НА КАЧЕСТВОТО НА ЧОВЕШКИЯ КАПИТАЛ“ ВЪВ ВЕЛИНГРАД

Публичните консултации с широката общественост на общините Велинград Сърница, Брацигово, за преминалата административно съответствие и допустимост Концепция за интегрирано териториално развитие (КИТИ) № BG16FFPR003-2.001-0008Оползотворяване на идентифицирания местен туристически потенциал и повишаването на качеството на човешкия капитал“, с кандидат Община Велинград, ще се проведат както следва:

  • 14 март (четвъртък), 17.00 – 18.00 ч., гр. Велинград, Голяма зала на Община Велинград, бул. „Хан Аспарух“ № 35;
  • 18 март (понеделник), 10.30 – 11.30 ч., гр. Брацигово, Заседателна зала, ет. 2 в Младежки дом – гр. Брацигово;
  • 22 март (петък), 10.30 – 11.30 ч., гр. Сърница, Зала на Младежки дом – гр. Сърница, ул. Свобода № 13“

Настоящата концепция за ИТИ има за цел да се оползотвори оптимално местния туристически потенциал и да се повиши качеството на човешкия капитал чрез насърчаване на партньорството и сътрудничеството между планинските общини Велинград, Сърница, Брацигово. За реализацията на концепцията са се обединили осем партньори от различни видове заинтересовани страни и съдържа проектни идеи, които се финансират от повече от една програма съфинансирана от европейските фондове.

Предвидените дейности в концепцията са:

  • Обновяване и облагородяване на парк „Клептуза“
  • Основен ремонт на съществуваща сграда находяща се в Парк „Клептуза“
  • Подобряване на туристическия потенциал на община Сърница
  • Изграждане на Общностен център за ранно детско развитие
  • Внедряване на мерки за енергийна ефективност в Исторически музей – Велинград
  • Изграждане на нова сграда, оборудване и обзавеждане на детска градина „Фантазия“
  • Модернизация на образователната среда в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Велинград
  • Създаване на посетителски център за популяризирането на местното културно, природно и историческо наследство
  • Закупуване на училищен автобус за подобряване на мобилността за осъществяване на професионалното образование в ПГИТ „Алеко Константинов”, гр. Велинград

За повече информация предоставяме линк към презентация на концепцията: https://docs.google.com/presentation/d/1PlxxY0OLSDzX54tP-fwGKw1pGEsgIPYl/edit#slide=id.p1

и линк към анкета: https://forms.gle/gBqLY6t5bJp2PcJaA

Всяко заинтересовано лице, може да направи препоръки или възражения, по отношение на предложената концепция, като попълни онлайн анкета.

При необходимост от допълнителна информация може да се свързвате с експерти от  ОИЦ – Пазарджик, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Южен централен регион (ЮЦР) на телефон: 034/44 62 09.

Областен информационен център - Пазарджик е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.