ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ (КИТИ) “ КОМБИНИРАНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИТИ, С ВОДЕЩ ПАРТНЬОР СБР-НK ЕАД ЗА РАЗВИТИЕ НА БАЛНЕОЛОЖКИТЕ ЦЕНТРОВЕ ВЕЛИНГРАД И НАРЕЧЕНСКИ БАНИ, ОБЩИНА АСЕНОВГРАД"

Общественото обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0050, „Комбинирана концепция за ИТИ,  с водещ партньор СБР-НK ЕАД за развитие на балнеоложките центрове Велинград и Нареченски бани, община Асеновград,  с използване на инструментите по програма BG16FFPR003-2.001 - КОНЦЕПЦИИ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ (ИТИ)“, ще се проведе на 14 март (четвъртък), от 17.30, в Голяма зала на Община Велинград, бул. „Хан Аспарух“ № 35.

Основната цел на проектното предложение е подобряване на парковата среда в балнеоложките центрове Велинград и с. Наречески бани, община Асеновград, на терените на двата филиали на "СБР-НК" ЕАД. Водещ партньор е "СБР-НК" ЕАД , с партньори: Министерството на здравеопазването - орган на държавна власт, Община Велинград и Община Асеновград - органи на местна власт, Център за подкрепа и личностно развитие - обединен детски комплекс - Велинград, Сдружение Център за местни инициативи и развитие и сдружението Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация. Концепцията подпомага създаване на красиви, устойчиви и приобщаващи места, благоприятна екосистема за пациентите и всички граждани. Предвидените дейности ще бъдат финансирани по ПРР 2021-2027г., а в концепцията участват и шест партнори, вкл. Министерство на здравеопазването.

Линк към презентация на концепцията: https://docs.google.com/presentation/d/1wzoT8bD9Y-uaYlWqgRdLuhnJaUP61dBH/edit#slide=id.p1

Линк към анкета: https://forms.gle/urHYEUK7fg1nBUte9

Всяко заинтересовано лице или страна, може да направи препоръки или възражения, по отношение на предложената концепция, като попълни онлайн анкета.

При необходимост от допълнителна информация може да се свързвате с експерти от  ОИЦ – Пазарджик, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Южен централен регион (ЮЦР) на телефон: 034/44 62 09.

Областен информационен център - Пазарджик е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.