ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ В ЛЕСИЧОВО НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ

На 15.03.2024 г., от 10,30 ч., в Зала на НЧ „Отец Паисий – 1980“, община Лесичово, ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0084 „Интегрирани инвестиции за подобряване жизнената среда на територията на Общините Пазарджик, Лесичово и Брацигово“, преминала успешно етапа на административно съответствие и допустимост, с водещ партньор Община Пазарджик.

Концепцията обединява девет партньори, които ще работят заедно за реализацията на проектни идеи, включващи дейности, по пет програми, съфинансирани от Европейския съюз - ПОС, ПРР, ПРЧР, ПО. Концепцията за ИТИ включва пакет от инвестиции, с което се цели повишаване на качеството жизнената среда на територията на общините Пазарджик, Лесичово, Брацигово.

В дейностите са включени инфраструктурни мерки, мерки за активно приобщаване и насърчаването на равните възможности и по-добрата пригодност за работа на групи в неравностойно положение, ограмотяване на възрастни, предоставяне на патронажна грижа за деца в уязвимо положение и др. Предложените дейности са с широка местна обществена значимост и синергичният ефект от изпълнението им ще допринесе за интегрираното развитие и подобряване на жизнената среда на територията на общините Пазарджик, Брацигово и Лесичово.

Предвиден за изграждане е и Център за резидентна грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване, с потребност от постоянни медицински грижи, в гр.П-к, който ще се ползва от потребители от общините Пазарджик, Лесичово и Брацигово.

За повече подробности предоставяме линк към презентация на концепцията: https://docs.google.com/presentation/d/1kf2MiIgbWIZO7FVTRU01v94TGb59ZGEL/edit#slide=id.p1

Линк към анкета: https://forms.gle/psaQuCutFauWSuUs6

Всяко заинтересовано лице може да направи препоръки или възражения, по отношение на предложените концепции, като попълни онлайн анкета.

При необходимост от допълнителна информация може да се свързвате с експерти от  ОИЦ – Пазарджик, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Южен централен регион (ЮЦР) на телефон: 034/44 62 09.

Областен информационен център - Пазарджик е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.