Проектът „Грижа в дома” в Община Горна Оряховица се удължава с 6 месеца

На 1 март 2024 г. Община Горна Оряховица сключи допълнително споразумение с Управляващия орган на програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 за удължаване с 6 месеца на дейностите по проект „Грижа в дома в община Горна Оряховица“, съфинансиран от Европейски социален фонд плюс. Проектът започна на 12 февруари 2023 г. и е със срок до 12 април тази година. С допълнителното споразумение, срокът за изпълнение на дейностите по проекта се удължава до 12 октомври 2024 г.

В хода на изпълнение на проекта, се доказа огромното му социално-икономическо значение и реална помощ, която се предоставя на лицата в риск, като услуга от общ икономически интерес.

Община Горна Оряховица предоставя почасови мобилни здравно-социални услуги в домашна среда, на лица с увреждания и възрастни хора. От стартирането на дейностите, от услугите са се възползвали 346 потребители. Екип от 77 специалисти и помощен персонал, предоставя комплекса от услуги в домашна среда. Те включват посещение от медицинска сестра, психолог, домашна помощница и сътрудник „социални дейности“. На всеки потребител се предоставя почасово съответната услуга, съобразена с предварително изготвена индивидуална оценка за нуждите му.

По проекта функционира и Ситуационен център с мобилен екип от работници, изпълняващи доставки по домовете. Желаещите да се възползват от социалните услуги, могат да заявят това по настоящ адрес.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt