ОБЛАСТНИЯТ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР-РУСЕ ПРОВЕДЕ ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ В ОБЩИНА ЦЕНОВО НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ (КИТИ) „УСТОЙЧИВ ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И ИНДУСТРИАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА“.

Областният информационен център-Русе, като част от Звеното за публични консултации към РСР на Северен централен регион, проведе публично обсъждане в Община Ценово на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) „Устойчив икономически растеж и индустриална инфраструктура“. В събитието се включиха кмета на община Свищов, зам.-кметове на община Ценово, представители на двете администрации, служител на АПИ, кметове на малки населени места в региона, бизнес и други заинтересовани страни, които бяха запознати с видовете дейности, предвидени за изпълнение по КИТИ.

Концепцията с водещ партньор Община Свищов включва пет проектни идеи на 15 партньори, сред които Община Ценово, която участва в един интегриран проект на обща стойност 100 000 лв. Предвижда се финансирането на дейността в община Ценово да бъде осигурено от програма – „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., където ще се насърчава младежката заетост на лица до 29 години чрез:

1. Активиране, мотивиране и включване в заетост на неактивни младежи и продължително безработни младежи;

2. Повишаване на уменията, компетенциите и квалификацията на младежите с отчитане на регионалните възможности на пазара на труда;

3. Трудово консултиране, кариерно развитие;

4. Стажове или обучение на работното място

По време на публичното обсъждане присъстващите изразиха одобрението си, както и мнения относно ползотворния бъдещ ефект от изпълнението на концепцията. Те ще бъдат обобщени в доклад и представени на широкия състав на РСР, който да ги вземе под внимание преди да одобри Общата програмна концепция за Североизточен регион и да изготви приоритизирания списък с концепции за изпълнение.

 

Презентация и анкета на концепцията можете да намерите на следния линк:

https://www.eufunds.bg/bg/oic/event/14999

Областен Информационен Център – Русе: тел.: 082/ 506 899, e-mail: oic_ruse@abv.bg; адрес: пл. „Свобода“ 4,  страница във FB: Областен информационен център - Русе