ОИЦ-Кърджали като част от звеното за публични консултации към РСР- Южен централен район ,проведе публично обсъждане в Община Ардино

Областен Информационен център - Кърджали като част от звеното за публични консултации на РСР- Южен централен район ,проведе публично обсъждане в Община Ардино на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) - № „BG16FFPR003-2.001-0102“

"Териториална свързаност, чрез инвестиции в мерки за енергийна ефективност, туристическа и здравна инфраструктура в община Ардино"

Областният информационен център-Кърджали, като част от звеното за публични консултации към РСР на Южен централен регион, проведе публично обсъждане на концепцията преминала АСД, която ще се изпълнява на територията на община Ардино. В събитието се включиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов. Тук бяха още представители на партньорите в концепцията – Сдружение на собствениците на многофамилни жилищни сгради, Многопрофилна болница за активно лечение и Туристическо дружество „Белите брези“.

Обсъждането бе открито от зам. кмета на общината Неджми Мюмюнходжов. Той запозна присъстващите с планираните дейности в концепцията, които ще донесат дългосрочни ползи на местната общност. Концепцията съдържа проектни идеи с интегрирани мерки от различни сектори (здравеопазване, спорт, култура, околна среда, туризъм и здравна инфраструктура). В нея община Ардино планира изграждане на екологосъобразна инфраструктура, ориентиране към по-зелена, нисковъглеродна икономика чрез енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, подобряване на достъпа до качествени здравни услуги и осигуряване на равен достъп до здравни услуги. Развитие на конкурентни сектори, базирани на местните ресурси за устойчиво развитие на туризма.

Експертът Виктор Хорозов от Областния информационен център в Кърджали презентира основните акценти от концепцията и подчерта важността от обществена подкрепа за нея.

Кметът на общината инж. Изет Шабан изказа своите благодарности към ръководството на Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради, Многопрофилната болница за активно лечение и Туристическо дружество „Белите брези“ за доброто партньорство при разработването на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ).

ОИЦ – Кържали благодари на кмета инж. Изет Шабан и зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов за съдействието,организацията и провеждането на публичното обсъждане.