Експерти от Областен информационен център - Бургас взеха участие в среща-дискусия на тема: „Актуални възможности за финансиране на МСП в Бургас. Бизнес развитие и зелен растеж.“

На 12 март eксперти от Областен информационен център - Бургас  взеха участие с презентационен панел във форум на тема: „Актуални възможности за финансиране на МСП в Бургас. Бизнес развитие и зелен растеж.“.

По време на събитието бяха представени актуални възможности за европейско финансиране на микро-, малки и средни предприятия. Присъстващите бяха запознати в детайли с две от най-актуалните процедури насочени към икономически оператори, а именно: „Разработване на иновации в предприятията“ по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ и поканата за финансиране на проекти за енергийна ефективност на МСП /малки и средни предприятия/ в размер до 10 000 евро по проект EENergy.

Разгледани бяха и резултатите по проект "Инициатива за по-зелени ИКТ" (ICT Greening Up Initiative) реализиран с подкрепата на Норвежкия финансов механизъм (Norway Grants) 2014-2021, в рамките на програма „Развитие на бизнеса, иновациите и малките и средни предприятия“. Инициативата насърчава зелената трансформация на ИКТ сектора в Бургас, подпомагайки устойчивите бизнес модели и намаляването на разходите на компаниите.

Панелисти на дискусията бяха Ана Янчева – Управител на Областен информационен център – Бургас, Петко Георгиев – Председател на УС на DIGIHUB, Ина Агафонова – член на УС на DIGIHUB и Инж. Албърт Симонян – ThingsLog.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.