ОИЦ - ЛОВЕЧ И ЦЕНТЪР ЕВРОПА ДИРЕКТНО – ВРАЦА С ОБЩА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ В ТЕТЕВЕН

             На 15 март 2024 г., в часовия диапазон 11:00 - 13:00 ч., Областен информационен център – Ловеч, съвместно с Център Европа Директно - Враца, проведе в гр. Тетевен публично информационно събитие на тема „Актуални процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/.  Мобилният офис на ОИЦ - Ловеч беше разположен на централно, комуникативно място в общинския център, където експертите на ОИЦ - Ловеч предоставиха информация за актуални и предстоящи европейски програми и проекти,  новите моменти в Кохезионната политика 2021-2027 г., в т.ч. национални програми и предстоящите възможности за участие на общините, бизнеса, НПО, гражданския сектор, териториални звена, агенции и други заинтересовани лица в проекти и концепции за интегрирани териториални инвестиции на територията на общините и област Ловеч, целящи да допринесат за икономическото развитие на региона.

             Информационната кампания на Център Европа Директно Враца бе свързана с популяризиране на постигнатите резултати от Плана за възстановяване и устойчивост на България и Програмите, за ползите от проектите по НПВУ, за ползите от Шенгенското пространство и възможността за безпрепятствено пътуване в рамките на Шенгенската зона във времето на криза, каквато бе COVID-19, за предстоящите избори за европейски парламент, за въздействието на влизането в еврозоната върху българската икономика свързани с Кохезионната политика на ЕС, нагласата за въвеждане на еврото в нашата страна и други.

            За всеки заинтересуван гражданин бяха подготвени полезни информационни и рекламни материали – листовки с подробно описание на съответната процедура, а от страна на Европа Директно – книжки, брошури, карти и други тематични материали.

 

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в  България.