ОИЦ – ПЕРНИК СТАРТИРА ПУБЛИЧНИТЕ ОБСЪЖДАНИЯ НА КОНЦЕПЦИИТЕ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ

На среща за проактивна работа с регионални и национални електронни и печатни медии, екипът на ОИЦ – Перник обяви стартирането на обществените обсъждания на Концепциите за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) на Община Перник, които успешно преминават на следващ етап след оценка за административно съответствие и допустимост.

В периода от 3 до 25 април 2024 г. всички заинтересовани институции, представители на бизнеса и широката общественост могат да се запознаят с основните параметри на  КИТИ № BG16FFPR003-2.001-0019 „Намаляване на замърсяването на въздуха в Община Перник, чрез реализиране на зелена инфраструктура в градска среда“  и КИТИ № BG16FFPR003-2.001-0066 – „Комбинирана концепция за ИТИ на Община Перник“, които са качени в фейсбук страницата на Областен информационен център – Перник.

Публичното обсъждане ще бъде проведено на 18.04.2024 г. в заседателната зала на Община Перник, както следва: от 10:00 часа – „Намаляване на замърсяването на въздуха в Община Перник, чрез реализиране на зелена инфраструктура в градска среда“  и от 13:30 часа – „Комбинирана концепция за ИТИ на Община Перник“. Поканени да се включат са всички заинтересовани страни. Допълнително всеки, който има гражданска позиция може да даде своята подкрепа или препоръка чрез попълване на анкета за всяка една от концепциите, които звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на Югозападния регион ще има ангажимент да анализира и обобщи.

 

Областният информационен център - Перник като част от Мрежата от информационни центрове функционира по Проект на Община Перник по Процедура BG16RFTA001-1.006 - Ефективна национална мрежа от областни нформационни центрове в България, финансиран от Програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие