Започват обществените обсъждания на Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) по места в област Стара Загора

Областният информационен център – Стара Загора в ролята си на Звено за публични консултации към Регионален съвет за развитие (РСР) на Югоизточен регион на планиране (ЮИР), представи днес по време на работна среща с медии, графикът за провеждане на публични обсъждания на преминалите етап на оценка за Административно съответствие и допустимост (АСД), Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) за област Стара Загора.

Общо седем са концепциите, които преминават успешно оценка на АСД, чиито проектни идеи включват дейности, които ще бъдат изпълнявани на територията на област Стара Загора.

Надежда Живкова, експерт „Логистика и информация“ представи в обобщен вид най-основните моменти на всяка една от концепциите и графика по места, като прикани присъстващите представили на местни медии да се включват във всички събития, които гарантират да бъдат с много интересни участници, които от своя страна ще представят и защитят включените в концепциите дейности и резултати от тяхното изпълнение пред широката общественост.

Поредицата от събития започва на 12 април от 10:30 часа в зала на Тракийски университет, където ще бъде представена КИТИ „ПОДОБРЯВАНЕ НА ВРЪЗКИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА И РАЗВОЙНАТА ДЕЙНОСТ С БИЗНЕС ДЕЙНОСТИТЕ  В ЮГОИЗТОЧЕН РЕГИОН“, с водещ партньор именно Висшето учебно заведение.

Графикът продължава с представяне на 3 концепции в община Казанлък, зала 1, на

15 април от 16:30 часа. („КОМБИНИРАНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА СЦЕНИЧНИТЕ ИЗКУСТВА“, „НОВ МОДЕЛ НА ИНТЕГРИРАНА ЗДРАВНА ГРИЖА ЗА ДЕЦА В ЮГОИЗТОЧНИЯ РЕГИОН“ и „УСТОЙЧИВА И БЕЗОПАСНА ИНФРАСТРУКТУРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК“).

На 16 април от 10:30 часа в зала на Регионален исторически музей – Стара Загора ще бъде представена КИТИ „НОВ МОДЕЛ НА ИНТЕГРИРАНА ЗДРАВНА ГРИЖА ЗА ДЕЦА В ЮГОИЗТОЧНИЯ РЕГИОН“, а от 13:00 часа в същата зала ще бъде представена и КИТИ „ПО ПЪТЯ НА АНТИЧНОСТТА“ Интегриран териториален туристически продукт/маршрут, свързващ античното културно наследство на територията на Южен централен  регион и Югоизточен регион“.

На същата дата от 17:00 часа в община Казанлък, зала 1, ще бъде представена КИТИ с водещ партньор община Казанлък „УСТОЙЧИВ СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ, ЧРЕЗ ПОДОБРЕНА ИНВЕСТИЦИОННА СРЕДА И СЪХРАНЕНА ИДЕНТИЧНОСТ НА РЕГИОНА“.

Същата концепция ще бъде представена на 17 април и в общините Павел Баня от 11:00 часа, и в община Мъглиж от 14:00 часа.

Публичните обсъждания ще приключат на 18 април от 10:30 часа в залата на община Раднево с представяне на КИТИ „РЕГИОНАЛНА ЕКОСИСТЕМА ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ: ИНТЕГРИРАНИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА ОБЩНОСТНО БЛАГОПОЛУЧИЕ“, с водещ кандидат сдружение „ЗДРАВЕ“ (община Сливен) и партньор Община Раднево.

По време на всички събития от представения график ще бъдат осигурени анкетни карти, които да отразят мнения, препоръки и коментари на участниците в обсъжданията.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.