ОИЦ-СОФИЯ ОРГАНИЗИРА ПУБЛИЧНИ ОБСЪЖДАНИЯ НА КОНЦЕПЦИИТЕ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ

В периода 18-30 април 2024 г. Областен информационен център – София-град и София-област, като част от Звеното за публични консултации към РСР на Югозападния регион, започва провеждането на публични обсъждания на Концепциите за интегрирани териториални инвестиции, преминали етапа на оценка на административно съответствие и допустимост. 8 са концепциите за ИТИ от София област, които успешно преминаха този етап.

Публични обсъждания ще бъдат проведени в периода 18-30 април 2024 г. в населените места от областта, където са планирани дейности в концепциите за ИТИ. За участие в публичните събития са поканени партньорите в концепциите, представители на местните администрации, заинтересовани организации и институции, медии, широката общественост. Целта на публичните обсъждания е да бъде осигурено участието на местните общности в процеса на подбор, като мненията и коментарите да бъдат представени на широкия състав на РСР на ЮЗР, който да ги вземе под внимание, преди да изготви приоритизирания списък с концепции за изпълнение и да одобри общата програмна концепция за развитие на ЮЗР.

Заинтересовани страни могат да изразят своето мнение по време на обсъжданията или чрез анкети, в които ще са достъпни на Фейсбук страницата на ОИЦ – София, както и на сайта www.bgregio.bg, www.eufunds.bg. Препоръки или възражения могат да се изпращат също и на електронната поща на ОИЦ-София/ Звено за публични консултации към РСР на ЮЗР oic.sofia@gmail.com в срок до три дни от приключване на всички публични обсъждания.

ЛИНК към: Презентации на 8 бр. концепциите за ИТИ от София област и график: https://bgregio.eu/…/iti…/Grafik-lokacii-OIC-Sofiq-04.24

(В последния слайд на всяка презентация е поместен линк на анкетата, копира се в лентата за адреси и става активна)

Всички новини за ИТИ: https://bgregio.eu/wps/portal/operativna-programa/iti