ПРОВЕДЕ СЕ ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ (КИТИ) В ОБЩИНА ЕЛХОВО

На 12 април 2024 г. екипът на Областен информационен център – Ямбол (ОИЦ-Ямбол), като част от Звеното за публични консултации към Регионален съвет за развитие (РСР) на Югоизточен регион проведе публично обсъждане на концепция за ИТИ, в която са заложени дейности на територията на община Елхово. Водещ партньор в концепцията е Община Бургас.

В обществената дискусия се включиха представители на местната администрация, здравни заведения, общински съветници, граждани и други заинтересовани лица.

Събитието откри управителят на ОИЦ-Ямбол г-жа Станислава Иванова, която поясни накратко същността на интегрирания териториален подход. Тя представи концепцията на Община Бургас „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“, като акцентира върху значението на заложените дейности за община Елхово които са: оптимизиране на диагностично-консултативната лечебна дейност на МБАЛ Елхово чрез осъществяване на ремонт с цел осигуряване на подходяща за детската възраст среда за изследвания и прегледи,  на детски кът и пространство за учебни занимания и на оборудване за базисна диагностика.

В дискусията се включи и г-жа Живка Кафеджиева – зам. кмет на Община Елхово, като наблегна колко е важно за общината осигуряването на качествена грижа за най-малките пациенти – децата. Представители на здравните заведения посочиха един от най-големите проблеми, с които се сблъскват ежедневно, а именно липсата на квалифицирани кадри в малките населени места. 

В края на събитието всички участници попълниха предоставените анкетни карти, в които споделиха своята подкрепа за представената концепция.

 

Областен информационен център – Ямбол е част от мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз в Р. България.
 

Областен информационен център – Ямбол

Тел. 046/62 01 89

e-mail: oic.yambol@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/OblastenInformacionenCentrGrAmbol