ОИЦ - Велико Търново се включи в Националното турне „Пътят на предприемача“

Областен информационен център - Велико Търново участва в информационно събитие, част от Националното информационно турне на София Тех Парк „Пътят на предприемача“. Инициативата се реализира в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България и с подкрепата на европейската мрежа Enterprise Europe Network (EEN). Домакин на събитието в старата столица бе Областна администрация - Велико Търново.

Националното турне на София Тех Парк е насочено към представители на стартиращи, малки и средни фирми, учени, които искат да комерсиализират своите разработки, предприемачи, хора с идеи за бизнес, както и ученици и студенти.

В рамките на събитието във Велико Търново беше представена инкубационната програма South East European Innovators Program (SEEIP) на София Тех Парк, която е насочена към подпомагане на стартиращи компании и предприемачи в ранните етапи от тяхното развитие от всички области на индустрията. Програмата включва елементи на инкубация, акселерация и технологичен трансфер и предлага набор от ресурси и услуги, които имат за цел да помогнат на участниците да създадат свои компании или да ускорят растежа на бизнеса си, да достигнат успешно до национални и международни пазари. Някои ключови аспекти на програмата включват менторство и наставничество, финансова помощ, достъп до научна инфраструктура, съоръжения, оборудване и експертиза, обучения, развитие на умения и подкрепа за инвестиции. София Тех Парк предоставя инкубационни услуги за бизнеса от 2016 г. като досега са били подпомогнати над 70 стартъпа, малки и средни предприятия.

По време на събитието във Велико Търново участниците имаха възможност да разговарят с екипа от експерти на инкубационната програма, да научат повече за процеса на кандидатстване и да задават въпроси. Присъстващите се запознаха и с истории за успеха на настоящи и завършили участници в програмата. Допълнително бяха представени и възможностите, които предоставя за бизнеса европейската мрежа Enterprise Europe Network.

Поредицата от събития от инициативата „Пътят на предприемача“ се провеждат от 8 до 20 април в 13 града в страната - Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Свищов, Плевен, Габрово, Враца, Монтана, Видин.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt