Приключи Проект BGLD-1.003 „Младежки център Добрич – Вашето днес” на Община град Добрич

Проектът е финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ е на стойност 1 895 105,66 лв.

Партньори по проекта са ПГТ „Пейо Яворов“, град Добрич СУ „Любен Каравелов“, град Добрич  и  Община Копавогур, Исландия. Целта на проекта бе разширяване на териториалния обхват на Младежки център Добрич и повишаване качеството и разнообразието на дейностите, както и броя на младежите и участниците от други възрастови групи в дейности на Центъра, в отговор на нуждите и стремежите на младите хора и представителите на общността, включително тези от уязвимите групи (групи с по-висок риск от бедност и социално изключване от общото население – етнически малцинства, хора с увреждания, ученици отпаднали от училище, сираци, деца и младежи от семейства с един родител, деца и младежи от семейства с ниско ниво на образование, борещи се със зависимости, безработни).

За изминалите 46 месеца са организирани множество дейности: два младежки обмена в България и 10 международни; три летни младежки лагери;  100 неформални обучения  с 2090 участника; обмяна на опит и добри практики с млади хора от региона и страната; младежки академии и обучения; курсове; работилници; инициативи, състезания, фестивали и много други.

Близо  2800 млади хора са участвали в дейностите,  а участниците извън младежка възраст  са 1551 души.

По проекта бе обновена базата на танцова зала, съблекални, складово помещение, фоайе, санитарни помещения, офис и преддверие; благоустрояване на прилежаща площ към Корпус 3; обновени бяха и фоайетата  и коридора на кампуса. Доставени бяха компютри, техника, офис обзавеждане и др., за офисите на административния персонал в младежкия център; оборудване и обзавеждане на зали, фоайе и кампус; климатична техника в неклиматизираните административни офиси, зали и кампус. Закупен бе микробус за обезпечаване на мобилното предоставяне услуги и улеснен достъп до дейностите на Младежки център – Добрич, както и разширяване на техния териториален обхват.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

Файлови документи