Инициативата "Срещи с ИСУН" в Бургас

На 11 април в голямата Заседателна зала на Областна администрация, Бургас се състоя среща-обучение на тема: „Срещи с ИСУН“. Информационният форум цели да се създаде мрежа от активни потребители на системата ИСУН, с които да се обсъждат функционалности, затруднения и подобряване на цялостната среда за управление на Програмите от Европейския съюз.

Събитието събра над 70 човека, като бе представен целия образователен сектор – преподаватели, директори, администрация и представители на Регионалното управление на образованието в Бургас.

Форумът бе открит от Михаил Ненов, зам. - кмет по Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики и Ана Янчева, Управител на Областен информационен център - Бургас. Георги Стратиев, Началник отдел „Информационни системи“ представи нововъведенията в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) и в частност спецификата при електронно отчитане на проекти по Програмите за период 2021-2027 г.

Обучението протече при засилен интерес. Част от участниците в събитието споделиха натрупания си опит при работа с Модула за управление на проекти и отчитане. В тази връзка бяха дискутирани и най-честите трудности, с които се сблъскват потребителите до този момент. Те споделиха и задоволството си от факта, че системата улеснява до голяма степен работата им.

Инициативата ще се провежда текущо в различни градове, а участието в нея е безплатно за всички желаещи.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.