Близо 700 семейства от Община Трявна получиха хранителни пакети със стоки от първа необходимост

КАМПАНИЯТА БЕ ОРГАНИЗИРАНА И ПРОВЕДЕНА ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА БЧК – ТРЯВНА

649 едночленни и двучленни семейства и 50 семейства с три и повече членове от община Трявна бяха подпомогнати от Българския червен кръст с хранителни продукти от първа необходимост. Кампанията бе организирана и осъществена от Общинския съвет на БЧК – Трявна в периода от 03 април 2024 година до 17 април 2024 година. Подкрепата е част от Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 на лица и семейства, определени от Агенцията за социално подпомагане.

Правоимащите лица получиха пакети, включващи хранителни продукти като брашно, спагети, ориз, зелен фасул – стерилизиран, грах, гювеч, домати консерва, лютеница, конфитюр, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул, леща, олио и захар.

„В отдалечените населени места предоставянето на хранителните пакети се извърши от кметските наместници, а на адрес бяха предоставени продукти на потребителите на социалните услуги – Дневни центрове за пълнолетни лица с увреждания, Социална услуга „Асистентска подкрепа“ и Проект „Грижа в дома в община Трявна“, сподели председателят на Общинската организация на БЧК – Трявна г-жа Тотка Димитрова.

В кампанията по раздаване на хранителни пакети активно се включиха активисти и доброволци на Българския червен кръст.