ПЪРВА КОПКА ЗА НОВ МОДЕРЕН ПАРК В ЧИРПАН НАПРАВИ КМЕТЪТ ИВАЙЛО КРАЧОЛОВ

Община Чирпан е бенефициент по проект, който е на обща стойност 273 114,61 лв, съгласно АДБФ № BG06RDNP001-19.448-0003-C02. „Проектът е финансиран по мярка 7.2. “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Стратегия за Водено от общностите местно развитие на СНЦ МИГ Чирпан, финансирана по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 "Водено от общностите местно развитие" (ВОМР) от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г.
Започнаха строително-монтажните работи за обновяване и проектни мероприятия в парк до ОУ „Асен Втори” в Чирпан. Това стана на официална церемония за символично начало на проекта. Основната цел е изграждане на съвременна, удобна и функционална градска среда в Чирпан.
„Нашата цел е да създадем приятна и модерна паркова среда за жителите на Чирпан, респ. и за кв. „Асен“. Оформят се три основни зони в парка. В централната част се обособява зона с богата декоративна растителност, широколистни дървета, треви и цветя. Ще се запазят по-голямата част от дърветата. В северозападната част се оформя детска площадка за деца от 3-12 години с детски съоръжения, паркова мебел и настилка от дървесен мулч. Алеите изцяло ще се променят, като се оформят пейзажни алеи, изградени от бетонови павета в пет размера-тип есенни листа“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов пред жители от квартала, представители на Общината и фирмата-изпълнител.
 
Срокът за изпълнение на обекта е 150 календарни дни от откриване на строителната площадка.
 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.