ОИЦ- Бургас взе участие в тренировъчен лагер по проект Re-value

На 07 юни в сградата на Бургаски свободен университет се проведе тренировъчен лагер в рамките на проект „Преоценка на климатичната неутралност и качеството на градската среда в европейските крайбрежни градове“ (Re-value). Бургас и още 8 европейски града слагат фокус върху интегрираното градоустройствено планиране и проектиране, което би допринесло за климатична неутралност в споделена градска среда. Ключова цел на Re-Value е да насърчава прозрачни процеси на вземане на решения, като ангажира всички заинтересовани страни в това число и гражданите. 

Тренировъчният лагер е обща инициатива на Junior Achievement България и Община Бургас, като в него се включиха над 50 ученици от 7 бургаски училища.

По време на панелите с практическа насоченост, участниците бяха разделени в 8 екипа. Заданието им бе да разработят бизнес идея за развитие на туризъм, спорт или образователна дейност, която да инкорпорира тясната връзка човек-природа-море. Ментори от Областен информационен център - Бургас навигираха процеса като насочваха младежите към иновативни решения в сферата на предприемачеството и Новия Европейски Баухаус.

Надпреварата спечелиха отборите с проектни идеи Еко Джой, Грийн Уърлд и Бар & барбекю "Био парк". 

Ежегодно организираното събитие позволява засилване на връзката образование, предприемачество и обмен на добри идеи в екип. 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.