УЧЕНИЦИ ОТ ЯКОРУДА С ПРИЗОВИ МЕСТА В КОНКУРСА „ИМАМ БИЗНЕС ИДЕЯ“

Участниците в националния онлайн конкурс „Имам бизнес идея“ от Професионална гимназия „Петко Р. Славейков“ – гр. Якоруда получиха своите награди по време на специално организирана церемония в сградата на училището. Второто място в конкурса „Имам бизнес идея“ - Стара Загора спечели единадесетокласничката Сабрина Ходжова, чийто видеоклип ѝ донесе голямата награда - таблет. Освен предметната награда, Сабрина получи и възможността да участва в националното събитие в София Тех Парк, по време на което спечелилите първите места от цялата страна създадоха своите първи бизнес контакти и обсъдиха предприемаческите си идеи и следващите стъпки за тяхното реализиране.

На трето място, по брой събрани харесвания във Фейсбук, се нареди видеоклипът на Сахшие Ръджова, която получи безжични слушалки. Общо четирима ученици на гимназията се включиха в надпреварата в област Стара Загора. Свои видеоклипове за участие в инициативата изпратиха още Авушка Ръзгьова и Бюлент Ибрахим. Всички участници в надпреварата получиха стимулиращи награди и грамоти за участие. Отличията бяха осигурени от Областен информационен център – Стара Загора, а наградите връчиха експертите от Областен информационен център – Благоевград.

По време на награждаването момичетата и техните преподаватели споделиха, че благодарение на конкурса „Имам бизнес идея“ учениците са получили възможност да провокират самите себе си като помислят и представят по атрактивен начин свое бъдещо начинание, с което биха се занимавали след завършване на училище.  

Десетки ученици от цяла България взеха участие в националния онлайн конкурс „Имам бизнес идея“. Конкурсът се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерския съвет и Мрежата от 27 Областни информационни центрове за Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната.