"Дни на Европа" организира ОИЦ - Търговище

Областният информационен център -Търговище (ОИЦ) подготвя 4-то издание на инициативата „Дни на Европа”, която ще се проведе на 11 и 12 септември 2020 г. в областния град. През двата дни ще бъдат организирани различни информационни, културни и спортни прояви за широката общественост, с цел да се повиши осведомеността за Европейския съюз, това стана ясно на пресконференция дадена от организаторите.

Екипът на ОИЦ е подготвил изложба с над 20 постера, които чрез снимки и текст разказват за проекти, реализирани в област Търговище, с финансовата подкрепа на Европейските структурни и инвестиционни фондове през програмния период 2014-2020 г. Тя ще бъде подредена на 11 септември (петък) на открито, в началото на алеята в парк „Борово око”.

На същото място ще има и изнесена приемна на Областния информационен център - Търговище. На нея ще бъде представена новата печатна брошура, в която са събрани европроекти, изпълнявани в региона по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

На 12 септември, от 10:00 ч., в горичката до откритата сцена в парк “Борово око” се организира турнир по Пейнтбол, а вечерта от 18:30 ч. ще има концерт на млади поп изпълнители от „Ню войсес” – Търговище и фънк бандата "Сол бемол", чиито девет талантливи музиканти ще представят песни от своя първи албум.