С откриване на изложба започнаха проявите в Дните на Европа в Търговище

С изложба и изнесен щанд Областният информационен център – Търговище сложи началото на двудневните прояви „Дни на Европа 2020 г.”. На алеята в парк „Борово око” жителите и гостите на града имаха възможност да разгледат изложба с успешни европейски проекти. В постери, с кратка информация и снимки, тя представя добри практики от изпълнени проекти с европейско финансиране в област Търговище.

Откриването на изложбата беше уважено от кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров и секретаря Христалина Халачева. Сред посетителите беше и началникът на Регионалното управление на образованието в Търговище Елка Станчева, с чието съдействие ОИЦ издаде брошура за образователни проекти, финансирани по Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

От началото на програмния период 2014-2020 г. досега в област Търговище са сключени 172 бр. договори за изпълнение на проекти по всички оперативни програми на обща стойност 67 021 171 лв.

Освен да разгледат изложбата, която онагледява постигнатите резултати с европейски средства в региона, десетки граждани посетиха и европейския кът с информационни материали на Областния информационен център и нашите партньори от Европа Директно – Шумен.

Утре проявите продължават с турнир по пейнтбол и концерт на открито.